Bivši šef tajne policije: Arkan ubijao emigrante za Udbu

GOSTUJUĆI u "Insajderu" televizije B92, bivši načelnik beogradske tajne policije (Udba) Dušan Stupar izjavio je kako je Udba koristila pripadnike podzemlja kako bi ubijala emigrante štetne po sustav, a jedan od tih kriminalaca je bio i Željko Ražnatović Arkan, pokojni čelnik postrojbe srpske paravojske i ratni zločinac.

"Jedino je savezna Udba za izvršenje određenih zadataka u inostranstvu koristila pripadnike podzemlja... Između ostalih tu je bio i Arkan", kazao je Stupar.

"I Arkan i drugi koji su završavali zadatke za saveznu Udbu su bili iz oficirskih porodica. Bez obzira na to čime su se bavili, bili su vrlo patriotski nastrojeni i oni su se i mimo službe borili tamo gdje su bili protiv emigracije, da li u Nemačkoj ili Londonu... Oni su privatno sami, kao patriote, napadali četnike", kazao je bivši načelnik za B92.

Na konstataciju da nije bilo važno jesu li te osobe kriminalci, nego samo da su "patriote", Stupar novinaru odgovara - "Apsolutno, oni su, kao, patriote i kao takve njih je savezna Udba angažirala za izvršenje određenih zadataka u inozemstvu, samo u inozemstvu".

Upitan znače li ti zadaci ubojstva, odgovorio je "Pa, između ostalog i za to".

A.B.
Foto: Vucjak.com

Pročitajte više