Bivši srpski nogometaš uhićen u Amsterdamu zbog šverca 115 kila kokaina

Screenshot: nova.rs

BIVŠI srpski nogometaš Dušan Petković je uhićen u Amsterdamu kao član organizirane kriminalne skupine. U zajedničkoj međunarodnoj akciji Tužiteljstva za organizirani kriminal Srbije, Sigurnosno-informativne agencije (BIA), nadležnih javnih tužiteljstava Belgije i Nizozemske, Europola i Eurojusta uhićeno je ukupno osam osoba i zaplijenjeno je 115 kilograma kokaina.

Dušan Petković je sin pokojnog Ilije Petkovića, jugoslavenskog nogometaša i izbornika srpske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj 2006. godine. Ilija Petković je tada stavio ime svog sina na popis reprezentativaca, ali je naknadno odustao zbog pritiska javnosti. 

Srpsko tužiteljstvo je u priopćenju potvrdilo da se još uvijek traga za preostalim pripadnicima organizirane kriminalne skupine. Uhićenu osmorku se tereti za kaznena djela udruživanja radi počinjenja kaznenih djela i neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, prenosi Nova.rs.

Švercali kokain iz Južne Amerike

Pretpostavlja se da su pripadnici skupine organizirali transport veće količine kokaina iz Južne Amerike u luku Rotterdam te daljnji prijevoz do belgijskog grada Arlona. Upravo je u Arlonu provedena zajednička akcija nadležnih državnih organa Srbije, Belgije, Nizozemske i Luksemburga.

Organizirana kriminalna skupina je registrirala kompaniju koja se bavila preprodajom betonskih ploča. Najprije su kupovali betonske ploče od jedne kompanije u Luksemburgu, a zatim vršili zamjenu tih ploča betonskim pločama napravljenim u hangaru u Arlonu, u koje su sakrivali pakete s kokainom.

U 22 betonske ploče su pronađena po tri paketića kokaina, svaki težine 1.2 kilograma, a daljnjom pretragom prostora je pronađeno još 37 paketića. Iz Tužiteljstva su rekli kako se pronađeni kokain preko njemačke špediterske firme trebao distribuirati do njemačkog grada Triera, a zatim i do hangara te kompanije u Londonu radi daljnje prodaje. 

Pročitajte više