Bivši vođa BBB-a pucao na redare u Krivom putu jer su ga htjeli izbaciti

ZAGREBAČKA policija privela je muškarca starosti 35 godina koji je sinoć oko 00.30 sati pucao iz pištolja u caffe baru Krivi put u Runjaninovoj 3. Kako neslužbeno doznajemo pucao je jedan od bivših vođa Bad Blue Boysa Goran Hajduković Čupko koji je prije nešto više od mjesec dana oslobođen optužbi da je 2001. godine pokušao ubiti dvojicu Hajdukovih navijača.

Pijani 35-godišnjak, ražešćen time što su ga redari izbacili iz popularnog caffe bara Krivi put, izvadio je pištolj te ga uperio u jednog od redara. No, ovaj ga je odgurnuo, te je nakon kraćeg naguravanja pištolj slučajno opalio. Redari su 35-godišnjaka srušili na pod te ga zadržali do dolaska policije. Muškarac je prvo prevezen u bolnicu gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđen, a zatim u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje gdje se i sada nalazi, izvijestila je policija.

Čupko nije imao dozvolu za posjedovanje pištolja iz kojeg je zapucao te mu je izmjereno 2,3 promila alkohola u krvi.

Podsjetimo, Goran Hajduković Čupko je tijekom ljeta 2008. godine za vrijeme trajanja Euroskog nogometnog prvenstva iz Njemačke pokušao ući u Austriju, ali je uhićen na ulasku u državu. Policija nije mogla utvrditi njegov identitet s obzirom na to da su mu jagodice na prstima bile spaljene, a putovnica koju je predočio bila je krivotvorena. I tako je Čupko postao čovjek bez indentiteta. Nakon što su Nijemci dobili njegovo priznanje o identitetu i optužbama zbog kojih je tražen, preko Interpola poslali su kolegama u Zagrebu djelomične otiske prstiju i zatražili dodatnu provjeru.

Hajduković je nakon nepuna tri mjeseca provedena u istražnom zatvoru u Passauu izručen Hrvatskoj. Čupka se tereti za pokušaj ubojstva koji se dogodio  6. svibnja 2005. ispred diskoteke Sokol na Mažuranićevu trgu. Hajduković, koji je i sam prije radio kao redar u diskoteci, te je večeri ispalio više hitaca iz pištolja u redara iz Sokola Zorana Spajića.

Pročitajte više