Bizaran pokušaj pljačke: Imoćane ostavili bez interneta pokušavajući ući u zlatarnu kraj policije

Foto: Radio Imotski

U NOĆI s utorka na srijedu, u samom srcu Imotskog gdje se nalaze banke te glavnina kafića, izvršen je neuspješan pokušaj pljačke zlatarnice, piše Radio Imotski. Osim što se nalazi u samom centru grada, zlatarnica se nalazi svega desetak metara od policijske postaje.

Iako su provalnici pljačku pokušavali izvesti profesionalno, što je jasno s obzirom na način koji su to pokušali napraviti, osim što nisu uspjeli, oni su u probleme uvalili nemali broj građana.

Naime, nepoznati počinitelj(i) ponajprije su prerezali žice na loše osiguranom terminalu u kojem je na stotine telefonskih žica te vodovi za internet. Potom su građevinskom pjenom dobro oblijepili alarm poviše vrata zlatarnice.

Međutim tu nije kraj bizarnostima vezanim za ovu pljačku koja se, spomenuli smo već, događala na glavnoj gradskoj ulici gdje i tijekom noći prolaze vozila i pješaci. Oni su imali toliko hrabrosti da su, najvjerojatnije nekim otvorenim plamenom, probušili rupe na plastičnim zaštitnim roletama i onesposobili brave nakon čega su prestali sa pljačkom koju je najvjerojatnije netko omeo svojim dolaskom ili su shvatili da je ne mogu uspješno izvesti.

Sve u svemu, kao rezultat ove pljačke ostala je šteta na zlatarni, ali i pokidane žice koje su cijelu ulicu ostavile bez interneta i telefona sve do srijede navečer, a neke banke imale su problema s poslovanjem.

Policija traga za počiniteljima koji su se, iz hrabrosti ili očaja, odlučili na ovakvu bizarnu pljačku.

Vlasniku zlatarnice, osim popravaka  alarma i brava na roletama, ostao je jedino dobar stres pa nije bio voljan za izjave, piše Radio Imotski

 

 

Pročitajte više