Bjelorusija: Teroristi planiraju napade na našem tlu, iza svega stoji CIA

Ilustracija: EPA

PREDSJEDNIK Odbora za državnu sigurnost Bjelorusije Ivan Tertel rekao je danas da se na teritoriju Bjelorusije priprema niz terorističkih napada.

“Sada vidimo pripreme, uključujući niz terorističkih napada na našem teritoriju, uzimajući u obzir činjenicu da stvaramo zajedničku vojnu skupinu s Ruskom Federacijom. Planiraju terorističke napade na željeznicu, na mjestima kojima se kreće naša vojska, vojska naših saveznika", rekao je u programu kanala Bjelorusija-1.

Pozivi za terorističke napade već su objavljeni na terorističkim mrežama, rekao je.

"Znamo da CIA stoji iza ovog"

"Znamo tko stoji iza ovoga", rekao je i dodao da Minsk zna da se "strane specijalne službe pokušavaju distancirati od ovoga, iako zapravo pomažu organizatorima" u stvaranju terorističkih skupina.

"Na području Poljske, Litve, Ukrajine, još ne vidimo Latviju, formiraju se terorističke skupine koje izravno podupiru specijalne službe tih država", rekao je šef bjeloruske specijalne službe.

"Pouzdano znamo da CIA i druge moćne obavještajne agencije koje stoje iza obavještajnih agencija satelitskih zemalja planiraju i upravljaju ovom situacijom, financiraju je", dodao je.

Pročitajte više