Bjelovarčani stopiraju gradnju Abramovičevog centra

GRADNJA Sportsko-rekreacijskog centra u Bjelovaru vrijednog 12 milijuna eura, stopirana je jer se građani protive lokacijskoj dozvoli. Otkriveno je da investitor, društvo MSD Sport koje usko surađuje s ruskim milijarderom Romanom Abramovičem, nije bilo registrirano na bjelovarskom Trgovačkom sudu, već je to učinjeno dva dana kasnije.

Sportski centar se, kako su najavljivali bjelovarski gradski čelnici, trebao graditi po modelu javno-privatnog partnerstva, a sada je otkriveno da se ne radi o čistom poslu. Otkrivene su i nformacije koje su bile nepoznate.

Vijećnici županijske Skupštine tražili su objašnjenje o zemljištu na koje Grad Bjelovar daje koncesiju investitorima, a najviše ih je zanimalo što će biti sa 10 tisuća četvornih metara što se nalaze u vlasništvu županijske tvrtke Ceste d.o.o.

Bjelovarsko-bilogorski župan, Damir Bajs, za Večernji list je izjavio da Ceste ostaju otvorene za pregovore o izmještanju i ustupanju zemljišta.

Da posao nije sasvim čist otkrilo se prilikom sklapanja sporazuma s gradom jer društvo MSD Sport nije bilo registrirano na bjelovarskom Trgovačkom sudu. Vrlo je čudno da je to učinjeno dva dana kasnije, pa ispada da je grad zaključio ugovor s nepostojećom tvrtkom.

U javnost je procurilo da je jedan od vlasnika MSD Sporta, koja stoji iza cijelog projekta, Slavko Šimunović 52-godišnji investitor iz grčke Atene. Šimunović se ubraja u poduzetnike koji imaju tijesnu suradnju s ruskim milijarderom Romanom Abramovičem, za kojega gradi stotinjak nogometnih terena po Rusiji.

Šimunović je najavio da će se na bjelovarskom centru koristiti grčka iskustva, koja pokazuju da se na gradnji sportskih objekata može poslovati s profitom.

Gradnja bi mogla biti stopirana jer građani MO-a Stjepana Radića smatraju da je sporna lokacijska dozvola. Predsjednik MO-a, dr. Nenad Majcan, kaže da bi sportski objekti prema onom što su vidjeli u novinama trebali biti gotovo ispod balkona stambenog niza u Mohorovičićevoj ulici.

Gradonačelnica Đurđa Adlešić kazala je da se ništa neće raditi bez konzultacija s građanima, tako da je gradnja sportskog centra poznatog miljardera dovedena u pitanje.

Pročitajte više