Bjelovarska bolnica dobila laparoskop

GINEKOLOŠKI odjel bjelovarske Opće bolnice dobio je laparoskop, vrijedan oko 300.000 kuna, a nabavu je financirala Bjelovarskobilogorska županija.

Nabava opreme za ginekologiju dio je nastojanja, ponajprije tamošnjih liječnika, da se unaprijedi rad na tom odjelu, da se postupno osuvremeni i sam pristup porodništvu u Bjelovaru, izjavio je voditelj djelatnosti za zdravstvenu zaštitu žena u bjelovarskoj Općoj bolnici i tajnik bjelovarske podružnice Hrvatskog liječničkog zbora dr. Nikola Galkowski.

Trojica od šest bjelovarskih ginekologa prošla su obuku Hrvatskog društva za ginekološku endoskopiju za rad s laparoskopom, te je predsjednik toga društva dr. Miroslav Kopjar izjavio da je ginekologija u Bjelovaru u dobrim rukama.

Ginekološka endoskopija u svijetu se primjenjuje od četrdesetih godina prošlog stoljeća, a neke županijske bolnice u Hrvatskoj provode ju već desetak godina.

Budući da se do sada nije obavljala u Bjelovaru, pacijentice su zbog određenih kirurških zahvata morale putovati, što više neće biti potrebno.

Pročitajte više