Liječnicima bjelovarske bolnice opet će se suditi zbog smrti curice od 15 mjeseci

Foto: Damir Spehar/PIXSELL

ZADARSKI Županijski sud prihvatio je žalbu državnog odvjetnika pa ukinuo presudu kojom je troje bjelovarskih liječnika oslobođeno optužbe za nesavjesno liječenje djevojčice Matee Matić od 15 mjeseci koja je zbog toga preminula. 

Presudom i prihvaćanjem žalbe predmet je vraćen prvostupanjskom sudu na ponovno suđenje pred potpuno izmijenjeno sudsko vijeće, piše Klikni.hr.

Za što se liječnike tereti?

Općinski sud u Bjelovaru je prošle godine u svibnju oslobodio troje liječnika Opće bolnice Bjelovar - Tomislava Miklića (72), pedijatricu Mariju Hiđa Čohar (68) te radiologa Tomislava Hegeda (42). Liječnike se teretilo da su u prosincu 2015. nesavjesnim liječenjem skrivili smrt 15-mjesečne curice, piše Klikni.

Teretilo ih se da su od 13. studenog do 5. prosinca 2015. propustili pažljivo pregledati rengenske snimke i laboratorijske nalaze, zbog čega nisu primjereno liječili dijete te su postavili krivu dijagnozu.

Otac djevojčice: Našu Mateu nitko ne može vratiti

Roditelji preminule djevojčice Ivana i Matej Matić su 10. studenog za Klikni.hr ispričali da su zadovoljni odlukom višeg suda. 

"Nadam se da će sud ovoga puta biti pravedan i da će potvrditi kako je sve ono što smo posljednjih godina tvrdili istina. Nama našu Mateu nitko i ništa ne može vratiti, no nadamo se da će pravda biti zadovoljena", rekao je otac djevojčice za Klikni. Dodao je kako su se on i supruga jedva oporavili od šoka koji su prije godinu dana doživjeli, kada su liječnici oslobođeni na Općinskom sudu u Bjelovaru.

"Malo tko je vjerovao da će žalba Općinskog državnog odvjetništva biti prihvaćena, a meni osobno su mnogi govorili da odustanem od svega i da se ne bodem s rogatima. No, sud je dobro odlučio, a vjerujem kako je ishod ovakav i zbog činjenice što je slučaj iz Bjelovara prebačen u Zadar", rekao je Matej Matić.

Djevojčica se patila od sredine studenog do 5. prosinca jer je bolesno dijete s roditeljima išlo od jednog liječnika do drugoga sve dok nije preminula. 

Pročitajte više