Blagoslovila djecu, a zatim ih ugušila

MAJKA optužena da je ubila svoje troje djece u malom gradiću De Queen u američkoj državi Arkansas izjavila je kako je djecu blagoslovila prije nego što ih je ugušila, kazao je državni tužitelj, prenosi CNN.

Tijekom vikenda, policija je na poziv oca došla u obiteljsku kuću optužene i pronašla na krevetu mrtva tijela šestogodišnjih blizanaca i njihove osmogodišnje sestre.

43-godišnja Paula Eleazar Mendez nazvala je svog muža i rekla mu što je učinila, nakon čega je on odmah kontaktirao policiju.

Ubojica je prvo odvezena u bolnicu, a zatim u zatvor.

Prema prvim informacijama 43-godišnjakinja je, prije nego što je svoju djecu ugušila, u vruću čokoladu, koju im je dala za piti ulila otrov.

Na sudu se izjasnila da se ne smatra krivom, a sud je naredio zadržavanje u pritvoru bez mogućnosti puštanja uz jamčevinu. Sudac je zatražio i psihijatrijski pregled.

Mendez je policiji rekla kako se željela ubiti, pa je popila otrov za mrave. Tvrdi kako su ju djeca vidjela da je popila otrov pa su sama zatražila da i njih ubije.

"Blagoslovila sam ih i zatim ugušila" - rekla je Mendez, tvrdi tužitelj Tom Cooper.

Cooper vjeruje kako je Mendez otrovala djecu prije nego što ih je ugušila. Kako bi dobili potvrdu svojih pretpostavki tijela djece poslana su u laboratorij gdje će biti napravljena autopsija.

Policija je u kući pronašla poruku koju je Mendez ostavila svom mužu u kojoj kaže kako ne može više dalje nastaviti bez njega. On je živio i radio u New Yorku.

U kući su pronađene i četiri šalice blizu kojih se nalazio otrov za mrave.

"Čini se kao da su pili vruću čokoladu. Blizu šalica pronašli smo otrovni insekticid i mikser." - kazao je za CNN šef policije Richard McKinley dodajući kako su svi predmeti pronađeni u kući poslani na analizu.

A.H.

Pročitajte više