Blair ide u London, Madrid, Washington i Pariz

BRITANSKI premijer Tony Blair nastavit će tijekom ovog tjedna intenzivne diplomatske konzultacije o Iraku: u srijedu će se sastati sa Silviom Berlusconijem u Londonu, u četvrtak s Jose Maria Aznarom u Madridu, u petak s Georgeom W. Bushom u Washingtonu, a nakon toga s Jacquesom Chiracom u Francuskoj.

London je u utorak upozorio Bagdad da su izgledi za izbjegavanje oružanog sukoba sve slabiji nakon predstavljanja izvješća inspektora za oružje koje ukazuje na novo kršenje iračkih obveza prema UN-u.

Šef talijanske vlade Silvio Berlusconi, koji se nalazi na putu u Washington gdje će se u četvrtak sastati s američkim predsjednikom, zaustavit će se u srijedu u Londonu radi susreta s Blairom.

Britanski premijer će u četvrtak sredinom dana krenuti u Madrid na susret s kolegom Jose Maria Aznarom. Aznar je osobni Blairov prijatelj i njegov stav je blizak američkom.

U petak će Blair razgovarati s američkim predsjednikom Georgeom W. Bushom u Camp Davidu, blizu Washingtona. Britanski tisak taj sastanak naziva ´ratnim vijećem´.

Blair se vraća u subotu u London, a u utorak će otputovati u Francusku gdje će se sastati s francuskim predsjednikom Jacquesom Chiracom radi iračke krize u sklopu francusko-britanskog summita 4. veljače u Touquetu.

Pročitajte više