Blair protiv siromaštva i klimatskih promjena

Britanski premijer Tony Blair izjavio je u srijedu u Davosu da će tijekom njegovog predsjedanja G8 dva prioriteta biti klimatske promjene i smanjenje siromaštva u Africi. L

Šef britanske vlade je pred sudionicima Gospodarskog foruma u Davosu naglasio važnost znanosti i tehnologije u redukciji plina s učinkom staklenika koji je prouzročio zagrijavanje planete.

"Znanost i tehnologija same ne mogu donijeti rješenje" u borbi protiv učinaka zagrijavanja planete, ali mogu pružiti sredstva za smanjenje plina s učinkom staklenika bez djelovanja na naša gospodarstva", dodao je.

Blair je također podsjetio da su europske zemlje već potpisale protokol iz Kyota o smanjenju plina s učinkom staklenika.

Amerikanci su odbili protokol osporivši znanstvene zaključke o utjecaju industrija energije na klimatske promjene.

Britanski premijer je ponovio da namjerava smanjiti siromaštvo i obećao da želi uključiti afričke zemlje u iskorjenjivanju korupcije.

Blair je tako nastavio temu koju je posljednjih mjeseci zastupao njegov ministar financija Gordon Brown u Marshallovom planu protiv siromaštva, koji se temelji na ukidanju duga i udvostručenju pomoći siromašnim zemljama.

(Hina) xtm ysd

Pročitajte više