BLIZU 600 MRTVIH NAKON NEVREMENA NA OTOKU HISPANIOLA

Gotovo 600 osoba poginulo je u nevremenu posljednjih dana na otoku Hispaniola, koji dijele Dominikanska Republika i Haiti, prema službenim podacima koji bi mogli biti i mnogo viši zbog velikog broja nestalih.

Jedna ekipa Ujedinjenih naroda otišla je u srijedu u grad Fonds Verette, sjeveroistočno do Port-au-Princea helikopterom radi procjene stanja, naveo je izvor UN-a.

Uz to je ekipa za koordinaciju i procjenu katastrofa Ujedinjenih Naroda spremna krenuti prema unesrećenim područjima ako osoblje UN-a na terenu i dvije vlade zatraže dodatnu pomoć, rekla je Elisabeth Byrs, glasnogovornica Ureda za koordinaciju Ujedinjenih Naroda za humanitarnu pomoć.

U gradu Jimani, najteže pogođenom prema posljednjim podacima od srijede, poginulo je 195 osoba.

"Do sada smo izbrojali 195 tijela na granici s Haitijem, u području koje je u noći s nedjelje na ponedjeljak preplavila vodena bujica, izjavio je predsjednik Državnog povjerenstva za hitna stanja Radhames Lora Salcedo.

Nakon višednevenih kiša izazavnih kombinacijom depresije i tropskog vala, vode jedne rijeke su se izlile po nastanjenim četvrtima.

Jugozapadno područje Dominikanske Republike gdje živi veliki broj imigranata je i najsiromašnije područje zemlje.

Predsjednik Državnog povjerenstva za hitna stanja upozorio je da bi broj mrtvih mogao biti i veći jer se neprestano povećava.

(Hina) xtm ydgk

Pročitajte više