Blokada luke se nastavlja: Katamaran za Vis danas nije ni plovio

Foto: Ivica Jončić

NAKON što su mu Višani dva dana za redom onemogućili pristajanje, katamaran za Vis danas nije ni plovio iz Splita.

Ivan Aga Franičević, ravnatelj Agencije za obalni linijski promet, kazao nam je da od viškog gradonačelnika Ive Radice nije dobio garanciju da će katamaran moći pristati pa je u dogovoru sa Lučkim kapetanom Davorom Vidanom odlučio da ga nema smisla i danas slati ka Visu. Tim više, jer bi po redu vožnje u višku luku uplovio u 22 sata.

Franičević i Vidan odlučili su izbjeći rizičnu situaciju i možebitne probleme sa prosvjednicima koji su ova dva dana sa 15-ak brodica blokirali prilaz katamaranu. Tako je katamaran danas plovio samo do Milne na Braču.

Ministar Butković u ponedjeljak će primiti samo HDZ-ovog gradonačelnika Visa, ne i SDP-ovu gradonačelnicu Komiže

Upravo je odluka Agencije da njihova jedina brzobrodska veza svraća u Milnu revoltirala Višane i Komižane, koji su predvođeni svojim gradonačelnicima, Radicom iz HDZ-a i Tonkom Ivčević iz SDP-a, uspješno onemogućili pristajanje katamarana iz Splita. Najavili su kako će blokadu držati sve dok se ne izmjeni odluka Agencije.

U ponedjeljak bi ministar prometa Oleg Butković trebao primiti gradonačelnika Visa Radicu, ali ne i gradonačelnicu Komiže Tonku Ivčević. Ne zna se zbog čega nije pozvana na sastanak jer blokadu drže i Višani i Komižani te je policija sa po pet tisuća kuna kazne zbog neprijavljenog javnog okupljanja kaznila i Radicu i Ivčević.

Pročitajte više