Bomba na šibenskoj rivi: Policija ipak pretresa kuće Petrininih vijećnika

POLICIJA je u tajnosti pretresla domove i ispitala vijećnike s Nezavisne liste temperamentnog načelnika Primoštena Stipe Petrine i to vezano za eksploziju bombe na šibenskoj rivi prošloga tjedna.

Podsjetimo, policija je demantirala da je bombaški napad imao ikakve veze s upadanjem Petrine na sjednicu županijske skupštine u Šibeniku s koje su ga izvukli zaštitari, a samo dan kasnije pod automobilom jednog od njih, Đanija Ercega, je eksplodirala ručna bomba koja je ozlijedila četvero slučajnih prolaznika.

Ipak, jučer je istražni sudac Županijskog suda u Šibeniku Igor Ninić naredio pretragu dviju obiteljskih kuća Petrininog stranačkog kolege Mate Gaćine, potpredsjednika općinskog vijeća u Primoštenu, a na obavijesni razgovor privedeni su još predsjednik Općinskog vijeća Vinko Bolanča i član NL Stipe Petrine Ante Nižić, piše Slobodna Dalmacija. Oduzeti su im mobiteli. Boris Gracin, član Petrininog izbornog stožera podvrgnut je poligrafu.

"Zanima me hoće li na isti način tretirati župana Gorana Pauka i predsjednika Županijske skupštine Josipa Odaka, te ostalu hadezeovsku bratiju kojima ovaj sumanuti čin doista ide na ruku. Lukav je to način da mi se uz pomoć policije, a bez rješenja Ustavnog suda, oduzmu mandat županijskog vijećnika", kazao je listu ogorčeni primoštenski načelnik.

Pročitajte više