Bombaš samoubojica napao Amerikance u zračnoj luci

BOMBAŠ samoubojica napao je američke vojnike u međunarodnoj zračnoj luci u Bagdadu, rekao je u subotu predstavnik američke vojske.

Zasad nema potvrda o eventualnim žrtavama tog napada.

Irački ministar informiranja Mohamed Saeed al-Sahaf zaprijetio je u petak koalicijskim snagama "nekonvencionalnim akcijama".

Američke snage tvrde da je zračna luka Bagdad "osigurana", dok irački izvori tvrde da su stotine američkih vojnika poginule u borbama za taj prostor.

Američke snage su "osigurale" zračnu luku Bagdad, 20 km jugozapadno od glavnog grada, izjavio je glasnogovornik američkog središnjeg zapovjedništva u Kataru general Victor Renuart.

Bagdad je ranije izjavio da su iračke snage odbile američke postrojbe izvan zračne luke Sadam, te da su koalicijske snage pretrpile velike gubitke.

"Neprijatelj je bio prisiljen povući se, budući da je imao stotine žrtava, a Međunarodna zračna luka Sadam pretvorena je u groblje okupatora", priopćila je iračka vojska.

Jedan američki časnik odbacio je tvrdnje o iračkom preuzimanju kontrole nad zračnom lukom.

"Jedni pripadnici Republikanske garde koje sam vidio (u zračnoj luci) su ili mrtvi ili uhvaćeni", izjavio je kapetan Andrew Walles, glasnogovornik 1. brigade 3. pješadijske divizije.

Pročitajte više