Bombaš samoubojica odnio 11 života u pakistanskom Lahoreu

NAJMANJE  je 11 osoba poginulo u napadu bombaša samoubojice na federalnu istražnu agenciju u gradu Lahoreu u istočnom Pakistanu, prenosi danas britanski BBC.

Prema navodima policije, terorist se automobilom-bombom zaletio u zgradu istražne agencije, a o snazi eksplozije svjedoči i činjenica da su srušene dvije dvokatne zgrade.

Osim žrtava u samim zgradama, među mrtvima ima i slučajnih prolaznika i djece koja su kretala u školu. Još je 60-ak osoba ozlijeđeno, a spasilačke ekipe nastoje doći do 50-ak osoba koje su ostale zatrpane pod srušenim zgradama.

Napadnuta zgrada sjedište je antiterorističkog odjela Federalne istražne agencije (FIA), u kojoj su često saslušavani uhićeni teroristi ili osobe koje se sumnjičilo za suradnju s militantnim organizacijama, no u trenutku eksplozije u njoj nije bilo takvih osoba, potvrdila je policija. 

Grad Lahore, koji se nalazi uz granicu s Indijom, proteklih je godina česta meta napada militantnih terorista, no za sada nitko nije preuzeo odgovornost za ovu eksploziju.

Pročitajte više