Boras o peticiji za njegovu smjenu: To je dokaz da se studenti bave politikom

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL, Matija Habljak/PIXSELL

REKTOR Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras je komentirao peticiju za njegovu smjenu koju su studenti i profesori Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu odnijeli u vladu. 

"Mogu samo reći da je to peticija od prije mjesec dana, ne bih komentirao. Imamo sjednicu Senata i ne mogu komentirati", rekao Boras za N1.  

Predano više od 8 tisuća potpisa

Ipak, komentirao je odnošenje peticije Andreju Plenkoviću te rekao kako je to samo dokaz da se bave politikom i dodaje da to nije prema Statutu i zakonu. 

Podsjetimo, predstavnici Inicijative za Filozofski su vladi uručili peticiju s više od 8000 potpisa za neopozivu ostavku rektora zagrebačkog sveučilišta Damira Borasa nezadovoljni njegovom odlukom o suspenziji dekanice Filozofskog fakulteta Vesne Vlahović-Štetić.

>> Inicijativa za Filozofski predala vladi 8000 potpisa za ostavku Borasa

Podršku prosvjednicima došli su dati Katarina Peović, Tomislav Tomašević i Sandra Benčić, novoizabrani saborski zastupnici crveno-zelene koalicije. 

Okupljeni kažu da nije samo problem u Borasu nego i Bandiću, za koje tvrde da imaju neke "zanimljive odnose" koji uključuju i "neke sastavnice fakulteta s nekim nekretninama tih sastavnica".

Pročitajte više