Bori Đorđeviću otkaz u ministarstvu jer je nazvao novinare "stokom izdajničkom"

NEKADAŠNJI pjevač rock grupe Riblja Čorba, Bora Đorđević, morat će otići s funkcije savjetnika ministra za kulturu i informiranje nakon što je novinare TV B92 nazvao "izdajničkom stokom".

Đorđević se, naime, u razgovoru s novinarima ponio krajnje neprofesionalno braneći Velimira Ilića, ministra za kapitalne investicije, pa je tako u jednom trenutku novinare televizije B92 nazvao "stokom izdajničkom".

Na Borinu izjavu odmah je reagirao Dragan Kojadinović, ministar za kulturu i informiranje, inače Đorđevićev dugogodišnji prijatelj.

"Đorđević ima pravo na takvo mišljenje o nekom mediju, ali on sa pozicije mog savjetnika nema pravo tako istupati. Postavio sam ga ja, te sam i snosim odgovornost za njegovu smjenu. Ostajem pri stavu da ću ga smijeniti." - ustvrdio je Kojadinović i razgovoru za Tanjug, pa dodao kako se Bora takvim izjavom "stavio pred svršen čin".

"Godinama smo prijatelji i znam da će on to prihvatiti korektno. Još se nismo vidjeli, ali čuli smo se i dogovorili za razgovor." - dodao je srpski ministar za kulturu i informiranje.

Kojadinović je odlučno odbacio sve špekulacije o navodnim pritiscima i zahtjevima za Đorđeviđevom smjenom.

"S nikim se nisam konzultirao niti ću se konzultirati po pitanju Đorđevićeve smjene. Radi se o mojoj osobnoj odluci, nikakvih pritisaka nije bilo." - kazao je Kojadinović.

Bivši pjevač također je komentirao najave o svojoj smjeni, ustvrdivši da ne vidi razlog zbog čega bi trebao kriti svoje mišljenje nauštrb lijepog ponašanja.

"Priznajem da predstavnici vlasti trebaju voditi računa o javnim nastupima i da postoji određena odgovornost, ali ne vidim razlog zašto kriti svoje mišljenje nauštrb lijepog ponašanja." - kazao je Đorđević u razgovoru za Blic.

Pročitajte više