KORONAVIRUS U SVIJETU

Boris Johnson: Ne odbacujem odmor u inozemstvu ovog ljeta

Foto: EPA

BRITANSKI premijer Boris Johnson izjavio je kako ne odbacuje mogućnost ljetovanja u inozemstvu ove godine, dok vlada razmišlja o ublažavanju restrikcija za putovanja onima koji su protiv koronavirusa cijepljeni s dvije doze cjepiva.

"Mislim da cijeli proces cijepljenja s dvije doze nudi realnu perspektivu otvaranja za putovanja i nešto kasnije ćemo o tome govoriti", kazao je Johnson novinarima. 

Upitan o tome hoće li i sam na ljetovanje u inozemstvo, britanski premijer je rekao: "Vidjet ću kako ćemo dalje i zasigurno to ne odbacujem."

Johnson je više puta ljetovao na Braču

Poznato je da je britanski premijer u više navrata ljetovao u Hrvatskoj, na otoku Braču.

Britanija je za svaki slučaj, zbog sve jačeg širenja varijante virusa delta, nedavno odgodila namjeravano ukidanje restrikcija za mjesec dana, prebacivši termin na 19. srpnja.

Britanija bi 19. srpnja trebala ukinuti mjere nošenja maski, objavio je ministar za okoliš George Eustice, dodavši da se veseli što će skinuti masku kad više ne bude postojala zakonska prisila za njezino nošenje. Eustice je dodao kako premijer Johnson vjeruje da podaci izgledaju dobro i da idu u prilog kako skidanju maski tako i ukidanju preostalih restrikcija.

Pročitajte više