Borovec: Nije istina da povlačimo policiju!

KRUNOSLAV BOROVEC potvrdio je danas novinarima okupljenima u Ivancu da su termovizijske kamere noćas locirale u šumi neku osobu, kazavši ipak kako bi sve više od toga bila nagađanja - o kome se radi, kao i gdje se ta osoba nalazi.

> General Korade lociran termovizijskom kamerom

Kazao je kako se u nekim medijima pojavila dezinformacija da se smanjuju policijske snage na terenu. "To nije točno, mi periodično mijenjamo svoje snage, ljudi se odmaraju ali se poslije toga vraćaju na teren. Koncentracija svih rodova policije je stalno ista na ovom području", kazao je Borovec.

Dodao je kako su blokade i dalje nastavljane na području Krapinske i Varaždinske županije, a obruč je pogotovo stegnut oko Petrove gore, gdje je pronađen terenac generala Korade.

Kazao je kako je policija njegov "mitsubishi pajero" pronašla u roku kojega si je sama zadala. "To je nekih 40-ak sati, što je po svim mjerilima dobar rezultat", kazao je.

"Što se tiče potrage za Koradom, tu nitko ne može točno reći kada će biti nađen, to može trajati par sati, a može i nekoliko dana", kazao je, dodavši kako će kriminalistički dio analize biti gotov kroz dan ili dva, a možda i kraće.

Područje pretrage je, kako je kazao, specifično, jer to - kaže - "nije ravna Slavonija". "Konfiguracija terena je takva da otežava traganje i promatranje", kazao je.

Borovec kaže i kako su roditelji na području gdje se traga za Koradom vrlo zabrinuti, jer sutra treba početi ponovno škola nakon uskršnjih praznika. "Ravnatelj Benko je razgovarao s tajnikom ministarstva obrazovanja i rekao je da će policija učinitii sve da djeca idu sigurno u školu", kazao je.

Koradina kuća i dalje opkoljena

Tragom termovizijskih kamera preko pet stotina policajaca napravilo je danas krug dug oko kilometar i pol, te tako opkolilo područje oko kuće odbjeglog generala Ivana Korade.

Uz pomoć interventne policije te policijskih pasa, intenzivno se pretraživao taj teren, koji je obavijala magla (otežavajući tako posao), kao i kuće koje se nalaze u tom području.

Kako su ostali praznih ruku, nakon podneva je započelo povlačenje iz sela, no oko 16 sati su stigli i specijalci na Koradino imanje kraj jezera, uz blagoslov helikoptera.

Krunoslav Borovec, glasnogovornik ravnateljstva policije, priznao je da su tragovi pronađeni jučer navodili da je džip generala Korade krenuo prema selu Velika Vetarnička.

Uz pretragu svih kuća u tom području, provjeravane su ponovno čak i kuće u kojima su u četvrtak ubijeni Cilika i Goran Hudić te Franjo Kos.

Generala, kojeg se dovodi u vezu s ubojstvom Davora Petriša u Vitešincu te tri osobe u njegovu rodnom selu Velika Veternička se ipak još službeno ne sumnjiči, no policija štiti svjedoke za koje se pretpostavlja da bi im Korade mogao biti prijetnja.

Navodi da je Ivan Korade viđen blizu granice sa Slovenijom, opovrgnuti su.

Dario Markas
Foto: S.G.F.

Pročitajte više