Borovo: Odana počast redarstvenicima ubijenim u srpskoj zasjedi 1991.

U SPOMEN na dvanaestoricu pripadnika vinkovačke policije, koje su Srbi ubili iz zasjede 2. svibnja 1991. u Borovu nedaleko od Vukovara, kod spomenobilježja u središtu Borova danas su položeni vijenci i zapaljene svijeće.danas su položeni vijenci i zapaljene svijeće.

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća počast ubijenim policajcima Stipanu Bošnjaku, Luki Crnkoviću, Josipu Culeju, Zdenku Perici, Janku Čoviću, Mladenu Šariću, Antunu Grbavcu, Željku Hrali, Mladenu Čatiću, Marinku Petrušiću, Zoranu Grašiću i Ivici Vučiću odala su izaslanstva Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Vukovarsko-srijemske županije, brojnih drugih stradalničkih i braniteljskih udruga te članovi obitelji i rodbina stradalih policajaca.

U spomen na stradale policajce, koji su ujedno prva hrvatska kolektivna žrtva u Domovinskom ratu, u Vinkovcima se od 28. travnja do 2. svibnja održava Memorijal "Dvanaest redarstvenika".

Memorijal je počeo malonogometnim turnirom "12 redarstvenika" na kojem sudjeluju ekipe udruga dragovoljaca veterana Domovinskog rata Vukovarsko-srijemske, Dubrovačko-neretvanske, Istarske županije i Herceg-bosanske županij , Udruge dragovoljaca veterana iz Slovenije, te ekipe HVO-a iz Orašja.

Također sudjeluju ekipe MUP-a, vukovarsko-srijemske Policijske uprave, Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, grada Vinkovaca i Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Vukovarsko-srijemske županije. Popodne će se održati i kuglačko natjecanje.

Pročitajte više