Boškoskom produljen pritvor

BIVŠEM makedonskom ministru unutarnjih poslova Ljubi Boškoskom ponovno je produljen pritvor za iduća dva mjeseca, potvrdio je danas novinarima istražni sudac Županijskog suda u Puli Ivica Stanić.

Boškoski je osumnjičen da je 2002. naredio ubojstvo sedmorice ekonomskih imigranata iz Pakistana i Indije.

U obrazloženju odluke da se Boškoskom produlji pritvor sudac je naveo opasnost od bijega i okolnosti pod kojima je počinjeno teško kazneno djelo.

Boškoski, koji ima i hrvatsko državljanstvo, uhićen je 31. kolovoza u Balama nedaleko od Rovinja gdje ima prijavljeno prebivalište nakon čega je bio na izdržavanju 30-dnevnog pritvora.

Njegovi branitelji pulski odvjetnik Rajko Branković i zagrebački odvjetnik Zvonimir Hodak najavili su da će Vrhovnom sudu podnijeti žalbu na takvu odluku.

Po riječima odvjetnika Brankovića, takva odluka o produljenju pritvora nije ničim utemeljena jer, kako je ustvrdio, opsežan sudski spis još uvijek nije preveden s makedonskog na hrvatski jezik, a predstoji i ispitivanje 22 svjedoka u Makedoniji za koje će branitelji Boškoskog tražiti da oni budu nazočni njihovu ispitivanju.

Pročitajte više