Ova lijepa bosanska Amerikanka postala je simbol ženskog bunta protiv Trumpa

Foto: Instagram

AYLA HEDER, Amerikanka bošnjačkog porijekla, rođena u Iowi, pridružila se Maršu žena na kojem je jučer sudjelovalo nekoliko milijuna prosvjednika, kako u Washingtonu, tako i u gradovima diljem SAD-a i cijelog svijeta.

Kako prenosi Klix.ba, mlada Amerikanka zapela je za oko fotoreporterki Star Tribunea Renee Jones Schneider sa svojim jedinstvenim transparentom, na kojem je napisala svoju poruku predsjedniku Trumpu: "Žena. Prva generacija. Izbjeglica. Muslimanka. Obrazovana. Korisnica kontracepcije. Feministkinja. Bosanka. Amerikanka".

Fotografija je u 20-ak sati prikupila preko 1500 lajkova.

 

Poslala poruku putem Twittera

Heder je fotografirana nedaleko od zgrade Kapitola, pred kojom je u petak predsjedničku zakletvu položio čovjek koji je za vrijeme predizborne kampanje pokazao izraziti seksizam te netrpeljivost prema muslimanima i izbjeglicama.

Osim toga, brojni istaknuti predstavnici njegove Republikanske stranke, kao i članovi njegove nove administracije, poznati su po svojim izrazito seksističkim, homofobnim, anti-imigrantskim i kršćansko-fundamentalističkim stavovima, koje uporno pokušavaju pretočiti u zakone koji bi ograničavali prava žena i manjina.

 Ayla je nakon prosvjeda objavila inspirativnu poruku na Twitteru: "Ženski marš je bio najljepša, intersekcionalna, inkluzivna, opaka stvar koje sam ikad bila dio, a tek je počela!"

 

Pročitajte više