Boysi porukama dogovarali obračun s Torcidom: "Sutra cirkus kolorado"

Foto: Pixsell

MEĐU dokazima koji su priloženi uz optužnicu protiv Bad Blue Boysa i Torcide zbog prošlogodišnje tučnjave u centru Zagreba nalaze se i poruke iz mobitela, piše N1. Provjera komunikacije osumnjičenika bi se mogla pokazati kao vrlo korisna metoda za grčku policiju koja istražuje sukob između BBB-ovac i navijača AEK-a.  

N1 navodi da su hrvatski istražitelji upravo pomoću poruka utvrdili da je navijački sukob u Zagrebu u listopadu prošle godine bio dogovoren. Inače, pripadnici Torcide su se tog dana pojavili u Zagrebu jer je Hajduk gostovao kod Lokomotive. 

"Rekli su da neće nosit bengalke"

Među optuženima za prošlogodišnji sukob je i jedan BBB-ovac koji se trenutno nalazi u grčkom pritvoru. Nakon sudjelovanja u zagrebačkim neredima, izrečena mu je mjera zabrane približavanja sportskim objektima, ali ga to nije spriječilo da ode u Atenu. 

Optužnica sadrži i konkretne citate poruka koje su pronađene u mobitelima BBB-ovaca. "Ekipa će reć da su bili večer prije u gradu… Kad se nađemo mi sutr?… Ma dolaze oni zih samo pitanje di… Da napravimo ovo ili cemo ujutro?… Kaze jimy ujutro… Jer su rekli da nece nosit bengalke… Nez znam da imamo 100 palija… a nas 60… 100… vise… sad jimi zove sve zive… ne ne sutra cirkus kolorado", glase neke od poruka. 

"Aj mi pliz nemoj zaboravit ponjet kostobrane sut", stoji u jednoj poruka poslanih preko WhatsAppa. Policija je pregledom navijačkih stranica pronašla i fotografiju koja se dijelila, a iz koje su zaključili da je obračun bio dogovoren.

Pročitajte više