bozanić: biskupi će u povodu parlamentarnih izbora uputiti pastirsko pismo

Na početku zasjedanja Hrvatske biskupske konferencije (HBK) jutros je predsjednik HBK zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić rekao da će biskupi s jesenskoga plenarnog zasjedanja uputiti vjernicima pastirsko pismo u povodu predstojećih izbora za zastupnike u Hrvatski sabor.

Uvodno govoreći, na dijelu zasjedanja koji je bio otvoren za novinare, kardinal Bozanić posebno je pozdravio novog nuncija u Hrvatskoj Francisca-Javiera Lozanu, rekavši da je njegova nazočnost tom zasjedanju izuzetno važna jer on predstavlja papu.

Bozanić je rekao kako će biskupi raspravljati četiri dana o 18 točaka dnevnog reda, a jedna je od glavnih točaka analiza poruka koje je papa Ivan Pavao II. izrekao za vrijeme trećega apostolskoga pohoda Hrvatskoj. Bit će riječi i o zahvalnom nacionalnom hodočašću u Rim od 6. do 9. studenoga.

Na zasjedanju HBK raspravit će se neka pitanja laikata u Crkvi u Hrvatskoj, razmotrit će se tijek slavlja u sklopu srednjoeuropskog katoličkog dana u Hrvatskoj i drugim srednjoeuropskim zemljama.

Na zasjedanju će se raspravljati, uz ostalo, i o pitanju doprinosa Katoličke crkve procesu ulaska Hrvatske u europske integracije i provedbi ugovora između Svete Stolice i Republike Hrvatske.

Bozanić je u pozdravnoj riječi najavio u srijedu konferencija za novinare.

Pročitajte više