Bozanić čestitao Božić pravoslavnim vjernicima

Foto:

ZAGREBAČKI nadbiskup kardinal Josip Bozanić uputio je božićnu čestitku patrijarhu Srpske pravoslavne Crkve gospodinu Irineju i pravoslavnom mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom gospodinu Porfiriju Periću.

"O Božiću nam je zasjalo svjetlo istinsko koje prosvjetljuje svakog čovjeka. Obasjani tim svjetlom, pozvani smo kao Kristovi vjernici svjedočiti Božju ljubav i milosrđe, jer Utjelovljena Riječ Božja utjelovljeno je Božje milosrđe. Zato kršćanstvo nije samo ideja, nego konkretnost u kojoj je prisutan Emanuel – Bog s nama. U njegovu je imenu sigurnost Božje blizine i istina da se milosrđe živi u susretu s ljudima. Neka nas Božje milosrđe uvede u istinu, koja liječi i oslobađa", naveo je Bozanić.

Sretan Božić i blagoslovljenu novu 2016. godinu od srca želim Vama, Vašim episkopima, svećenstvu, monaštvu i svim vjernicima Srpske Pravoslavne Crkve. Povezan s Vama zajedništvom iste vjere, iskreno Vas u Kristu pozdravljam s izrazima osobitog poštovanja, poručuje Bozanić u čestitki Irineju.

U božićnoj čestitki pravoslavnom mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom, Bozanić je naveo da Otajstvo Božića poziva da trajno čeznemo za susretom s Bogom i da ne zaboravimo da smo ljubljeni. Ono nas uči da se, crpeći snagu iz iskustva Božje blizine i nježnosti, otvaramo ljubavi i milosrđu prema bližnjima, priopćio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Neka nam Božićna poruka mira donese blagost srca, kako bismo se radosni pridružili pjesmi anđela: 'Slava na visinama Bogu, a na zemlji mir ljudima, miljenicima njegovim'", kaže Bozanić koji također zahvaljuje Irineju na čestitki koju je prigodom Božića i novogodišnjih blagdana uputio njemu i katoličkim vjernicima.
 

Pročitajte više