Bozanić ponovno pozvao na mir i molitvu za mir

ZAGREBAČKI nadbiskup Josip Bozanić ponovno je danas pozvao na mir i molitvu za mir, u prigodi predstavljanja korizmenopastirskoga pisma biskupa zagrebačke nadbiskupije.

Odgovarajući na novinarski upit smatra li da se glas Crkve dovoljno čuo u javnosti u vezi s iračkom krizom, nadbiskup je rekao kako je na više mjesta govorio i pozivao na mir i molitvu za mir, kao i Hrvatska biskupska konferencija u prigodi zadnjeg zasjedanja.

Po riječima nadbiskupa, Katolička crkva u Hrvatskoj svesrdno se uključila u pozive za mir Svetoga Oca. "U ovom trenutku to je naš put i naš stav", rekao je Bozanić.

Upitan da komentira ubojstvo predsjednika srbijanske vlade Zorana Đinđića, Bozanić je rekao da ubojstvo svakoga čovjeka zabrinjava. Katolička crkva u Hrvatskoj na to ubojstvo gleda kao na nešto što nije dobro, rekao je nadbiskup, napomenuvši kako se mi nalazimo u jednoj državi, a to se dogodilo u drugoj državi.

"Danas je drukčija situacija za Hrvatsku nego što je bila prije dvadeset godina", izjavio je, pozvavši građane da sudjeluju u izgradnji stabilnosti naše države. "Građani koji su unutra u miru najveća su stabilnost jedne države", izjavio je.

Osvrćući se na optužbe za pedofiliju jednoga vjeroučitelja, objavljene u jednom dnevnom listu, Bozanić je ustvrdio da je ta osoba "krivo optužena i oklevetana, ne usput, nego na naslovnici".

Istaknuvši da je izabran točno određeni datum (uoči početka korizme), zagrebački nadbiskup je izjavio kako taj slučaj "poziva da se postavi pitanje o etičnosti medija i etici djelatnika u našim medijima". Nadbiskup je rekao kako je dobio pismo jedne građanke koja poziva na osnivanje "društva za zaštitu osoba koje su oklevetane od naših medija".

Po Bozanićevim riječima, novinari ne smiju biti u svom radu motivirani sitnim interesima, nego trebaju štititi osobe. "Koliko su osobe zaštićene od vas?", upitao je nadbiskup na konferenciji za novinare.

Pročitajte više