Božinović: Cjepivo je najbolja prevencija protiv težih oblika korone

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

POTPREDSJEDNIK vlade RH i šef Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović je uoči početka cijepljenja protiv covida-19 trećom dozom poručio da je cjepivo najbolja prevencija protiv težih oblika bolesti i hospitalizacije.

"Nema bolje prevencije covida-19 od cijepljenja. Možemo se pojedinačno i kao zajednica kvalitetno zaštititi od najtežih oblika bolesti ako prihvatimo činjenicu da je znanost ne samo u ovoj nego i u ranijim epidemijama pomogla čovječanstvu da opstane.

Otprilike smo danas u situaciji da oni koji ne poklanjaju povjerenje znanosti čine loše prije svega sebi, a onda i zajednici", ocijenio je ministar Božinović u Našicama, gdje je nazočio spaljivanju više od dvije tone zaplijenjene droge.

S obzirom na to da posljednjih dana svjedočimo povećanom broju novozaraženih, Božinović upozorava kako to znači da će veći broj ljudi biti hospitaliziran.

Jedini pravi način obrane od hospitalizacije je cijepljenje i to je daleko manji rizik nego oboljenje od covida-19, dodao je Božinović.

Pročitajte više