Božinović i Milina čestitali braniteljima obljetnicu Bljeska

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

POTPREDSJEDNIK vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović te glavni ravnatelj policije Nikola Milina čestitali su hrvatskim braniteljima te obiteljima poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja 27. obljetnicu vojno redarstvene operacije Bljesak.

"Dan poput današnjeg, kada slavimo veličanstvenu pobjedu hrvatskih oružanih i redarstvenih snaga, budi mnoštvo emocija", napisali su Božinović i Milina u čestitki.

Osjećaj ponosa i domoljublja, poručili su, isprepliće se s dubokim poštovanjem prema žrtvi koju su branitelji podnijeli, a njihove misli danas su osobito usmjerene na obitelji čiji su najmiliji, vođeni domoljubljem i čovjekoljubljem, dali svoj život, a mnogi svoje zdravlje.

"Prekretnica rata"

Združena vojno redarstvena operacija Bljesak svojom je snagom i uspješnošću podigla moral svim hrvatskim braniteljima, ali i napaćenom hrvatskom narodu te nagovijestila pobjedu u Domovinskom ratu. Kao stanovita prekretnica rata, odigrala je važnu ulogu u oslobađanju okupiranog hrvatskog teritorija i privođenju mučnog ratnog razdoblja prema pobjedonosnom kraju.

Božinović i Milina stoga su na taj važan datum novije hrvatske povijesti zahvalili svim hrvatskim braniteljima i obiteljima poginulih hrvatskih branitelja na svemu što su podnijeli i žrtvovali za našu Domovinu te nas naučili da se Domovina jedino zajedništvom čuva.

Posebno su ponosni na 2160 pripadnika Specijalne policije MUP-a koji su sudjelovali u toj veličanstvenoj operaciji, a u mislima nose sve obitelji devetorice poginulih specijalaca.

Pročitajte više