Božinović je prije 20 dana pozirao u terencu u kakvom je danas poginuo policajac

Foto: Pixsell/Luka Stanzl/Jurica Galoic

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović je 15. rujna u Slunju pozirao u vozilima koja su na raspolaganju hrvatskim policajcima koji suzbijaju ilegalne ulaske migranata u RH. Među njima su bili i terenski buggyji tipa Polaris, u kakvom je danas na nasipu u Zagrebu poginuo policajac, a trojica su ozlijeđena.

>> VIDEO U Zagrebu se prevrnuo policijski terenac. Poginuo policajac, tri ozlijeđena

Ministar Božinović je, podsjetimo, tog dana posjetio policajce koji kod Slunja rade na zaštiti državne granice s BiH, odnosno na sprječavanju ilegalnih ulazaka migranata na teritorij RH. Tom prilikom je pozirao fotografima u vozilu Polaris, istom onakvom kakvo se danas prevrnulo na zagrebačkom nasipu kod Jankomira.

Podsjetimo, do nesreće je došlo danas oko 12:44 tijekom provođenja obuke vožnje terenskim vozilom Polaris na nasipu uz rijeku Savu, u blizini Jankomirskog mosta. U terencu su bila četiri policajca.

Policijski službenici su uslijed prevrtanja vozila ozlijeđeni te su na mjesto događaja upućena hitna medicinska pomoć i vatrogasci, priopćila je policija. 

Jedan preminuo tijekom pružanja pomoći, trojica izvan životne opasnosti

Svi policijski službenici prevezeni su u bolnice radi pružanja liječničke pomoć. Nažalost, jedan od njih je preminuo tijekom pružanja hitne liječničke pomoći, dok se ostala trojica, prema trenutačnim informacijama, nalaze izvan životne opasnosti, stoji u priopćenju.

MUP je priopćio kako obitelji poginulog policijskog službenika izražava najiskreniju sućut te obećao da će im pružiti svu potporu.

Pročitajte više