Božinović otkrio kako je došlo do dogovora da predstavnik Srba dođe u Knin

Foto: RTL

MINISTAR unutarnjih poslova i potpredsjednik vlade Davor Božinović osobno je sudjelovao u pregovorima i dogovorima oko dolaska predstavnika Srba na proslavu Oluje. 

Kako je došlo do povijesnog dogovora pojasnio je gostujući u RTL-u Danas.

"Sigurno je u ovom razvoju situacije dovela politika ove vlade. To je već četiri godine mandata u kojem smo sigurno napravili dobre stvari za Hrvatsku i nastavit ćemo u tom smjeru", rekao je.

Na pitanje je li u pregovorima s SDSS-om bio uvjet odlazak hrvatskog predstavnika u Grubore za dolazak Srba u Knin, odgovorio je:

"Ovo su prevažni događaji da bismo postavljali uvjete. Kroz posljednje četiri godine vodili smo teme vezane uz Domovinski rat, vodili smo i druge, vodit ćemo i dalje. Tomo Medved ići će na mjesto gdje su poginuli civili, ne samo kao potpredsjednik vlade i ministar branitelja."

"Nema inzistiranja. To su razgovori ozbiljnih ljudi koji žele dobro ovoj zemlji", dodao je Božinović.

Sigurnosne procjene za proslavu

"Kao sve ovih dana i mjeseci u Hrvatskoj, proslava će proći uz striktne epidemiološke mjere. Dakle, i ta obljenica, kao i sve, morat će se prilagoditi okolnostima, ali siguran sam da će organizacija biti na visini kao i dosad.", rekao je Božinović.

Pročitajte više