Božinović pozirao u društvu teško naoružanih policajaca, HDZ se time hvali na Fejsu

Foto: Facebook/HDZ

MINISTAR unutarnjih poslova i potpredsjednik vlade Davor Božinović danas je pozirao u društvu policajaca naoružanih puškama.

Fotografiju je HDZ objavio na Facebooku, pri čemu citiraju Božinovića koji je hvalio policiju i vladu u kojoj sjedi.

"Potpredsjednik vlade Davor Božinović: S ljepšim vremenom povećat će se pritisak ilegalnih migracija, no policija već je dokazala da je na visini zadaće u zaštiti državne granice i vanjske granice EU! Pristupanje Schengenu naš je nacionalni interes, ali je to i interes Europske unije, a unutar nje najviše Slovenije", stoji u statusu koji je objavio HDZ.

"S obzirom da sve više zemalja članica razumije koliko je važna uloga Hrvatske u borbi protiv nezakonitih migracija i krijumčarenja ljudima, Europsko vijeće bi političku odluku o našem ulasku u schengenski prostor moglo donijeti već u 2. polovici godine, tijekom slovenskog predsjedanja EU-om. U mandatu naše Vlade ispunjeni su svi tehnički kriteriji za ulazak, tj. 281 uvjet iz 8 pregovaračkih područja. A malo tko nam je u Europi davao šanse da ćemo to tako brzo uspjeti!" zaključuje Božinović u izjavi koju je objavio HDZ.

Pročitajte više