Božo Petrov: Vidimo se na izborima

Foto: Index

BOŽO PETROV obratio se novinarima nakon izglasavanja nepovjerenja Tihomiru Oreškoviću.

"Čestitam i HDZ-u i SDP-u, jer su u zadnjih šest mjeseci dvije najvažnije odluke postigli zajedno - i izbor ustavnih sudaca i opoziv predsjednika Vlade. Čestitam i sad je jasno tko surađuje. Oni koji su s nama trebali surađivati, nisu surađivali. Nisu pružili pravu priliku za ovu Vladu. Svaka čast.

Mi ćemo se vidjeti na izborima. Ostaje samo dogovor za termin, tu će ključnu riječ imati predsjednica. Vjerujem da će bit u kasnijem trenutku jer je to u svim normalnim državama najesen", rekao je Petrov.

MOST ne daje šansu ni SDP-u ni HDZ-u

"Nema govora o nikakvom preslagivanju. Oni mogu samo sanjati da dođu do broja 76. Danas im je postalo jasno da nemaju 76, po meni su oni skočili u provaliju, a njih treba pitati zašto", rekao je Petrov.

Što se tiče pritisaka, Petrov kaže da je Orešković oko SOA-e rekao ono što je mogao reći.

"Ako je smatrao da nije mogao više reći, onda je to tako bilo poželjno. Zadnjih mjesec dana se mnogo toga vrtilo u medijima, mene zanima kome treba bit u interesu da se sruši Vlada koja želi zaštititi nacionalne interese", rekao je Petrov.

Na pitanje je li mu žao što je išao s HDZ-om, Petrov je rekao da mu nikada nije žao zbog iskustva.

"U to iskustvo smo ušli s dobrom vjerom, dali smo sto posto od sebe, a neki su to opstruirali. Žao mi je zbog ovoga što se dogodilo, ali vjerujem da će građani to na izborima honorirati Domoljubnoj koaliciji na izborima", zaključio je Petrov.

Pročitajte više