Brajša: Mog je sina priroda naučila da samo izvadi pišu i drka

CARITASOVA ravnateljica Jelena Brajša upala je jučer u redakcije dnevnih novina, te je drsko napala novinare koji su pisali o slučaju Brezovica.

Nju su, kako se čini, najviše pogodili napisi o njenom osobnom životu, naročito o raskošnoj vili na Trešnjevci u kojoj živi.

Ipak, pristala je dati ekskluzivni intervju tim istim novinarima kako bi razjasnila nepoznanice i navodne laži koje su o njoj pisane. No, čini se kako u tome nije uspjela, dapače, tijekom razgovora sama je sebi nekoliko puta uskočila u usta, te na taj način još više svalila krivicu na svoja leđa.

Istrenirani odgovori novinarima poput: "Dnevnik sam vidjela i ostavila, ali nikad ga nisam odnjela kući" te: "Rekla sam fuj jer je domar pisao o krađi" potpuno su kontradiktorni.

Za tajanstvenog Francuza pedofila kaže kako im je došao u goste, te kako je znala da je bio u zatvoru.

"Djeca su se počela razigravati u seksu, da se tako izrazim. Kad mi je Anđelka Bunić rekla da bi možda bilo dobro maknuti Barlovića, to sam i učinila."

Ovaj odgovor odnosio se na upite je li doista znala za zlostavljanja još od 1999. godine, a sudeći po onome što je izjavila, stvar je sada još jasnija.

Večernjakov novinar tada je spomenuo dijete koje je tvrdilo da je moralo lizati spermu. Brajša mu je odgovorila kako je mali prilikom posjeta teti, odlazio kod prijatelja i tamo gledao porno filmove. Kao primjer navela je svog sina koji ima 18 godina i zna reći samo jednu riječ - mama.

"On samo izvadi pišu i drka. Ja mu kažem: Gorane, ne smiješ to raditi, ali on to ne razumije. Tko ga je to naučio? Priroda."

Prema Brajšinim izjavama Crkva im u svemu daje potpunu podršku.

U razgovoru s novinarima Jutarnjeg lista kontradiktornosti također nije nedostajalo. Tako je Brajša rekla da su na zlostavljanja trebale reagirati isključivo ravnateljica i psihologinja.

Prisjetimo se, bivša ravnateljica je nakon prijavljivanja zločina 1999. godine bila kroz medije oštro osuđivana s Brajšine strane, te je nakon nepoduzimanja koraka za zaštitu djece moralno odstupila sa svog mjesta.

U sljedećoj rečenici, Brajša zlostavljanja ponovno poriče, govoreći kako su ta djeca tek pubertetlije i kako je to ponašanje normalno.

Za bivšu ravnateljicu kaže kako je nije otpustila, nego joj nije produljila ugovor jer je bila neugodna. "Za nju su svi bili pedofili, ona je sama bolesna" - dodala je Brajša. 

Prema njezinim riječima, Francuz Regis M. nije pušio drogu, već duhan koji su mu slali iz BiH.

"U domu nije bilo droge, samo ju je on uzimao" - rekla je neposredno nakon toga, sugrerirajući na 12-godišnjeg dječaka koji je davao izjave za medije.

"Zapitajte se kakvi su djelatnici i štićenici što medijima daju izjave, jedna je djevojka prostitutka, a taj dječak narkoman!" - dodala je Brajša.

"Pa zar sam ja kriminalac? Kakva je to sramota! Kad bi vidjeli koliko ja imam odlikovanja iz cijele Europe! Ako sam kriva, ja ću ih sve vratiti!" - nastavila je Brajša vidno uznemirenim tonom.

Nešto je manje poznato kako je Braco Pili, predsjednik Belot kluba Velebit podnio prijavu protiv Brajše zbog malverzacija koje izvodi pod paravanom humanitarnog rada.

"Prije tri godine nazvala me tajnica Jelene Brajše i zamolila da organiziramo veliki humanitarni turnir. Pitao sam što da kupimo djeci, no ona je inzinstirala da sav prikupljeni novac uplatimo direktno na njihov račun." - rekao je Pili u razgovoru za  

Nakon intervjua, Brajša je izišla iz zgrade vidljivo nervozna zbog okupljanja medija i kamera, odguravala je mikrofone i plakala, a u jednom je trenutku pljunula na fotografa Večernjeg lista.

Čini se kako Brajša ipak nije uspjela sakriti istinu, jer cijela je stvar već predaleko otišla. Čini se i kako Brajša pomalo gubi dragocjeno strpljenje, a ukoliko će to pomoći da se kazni odgovorne za ove stravične zločine, tada možemo biti i više no zadovoljni.

Pročitajte više