Brajša zbog skrivanja dnevnika u zatvor?

U PREGLEDU kuće Jelene Brajše na zagrebačkoj Trešnjevci, policija je pronašla dnevnik bivšeg kuhara Mije Penića koji je u njemu navodno opisivao seksualna silovanja štićenika doma u Brezovici. Nagađa se da bi se Brajšu uskoro moglo osumnjičiti da je skrivanjem dnevnika prikrivala tragove kaznenog djela i počinitelja.

Kako se špekuliralo u medijima, Brajša je osobno vidjela taj dnevnik, no to je uporno odbijala priznati. Kako je otkriveno da ne samo da ga je vidjela nego ga je i čuvala u svojoj kući, čini se da je "teta Jelena" uhvaćena u laži.

Kako javlja Vjesnik, kuharov dnevnik je navodno prepun gnusnih i iscrpno opisanih detalja izvršavanja nedjela.

U ponedjeljak bi Mijo Penić trebao izaći pred istražnog suca, a kako javlja 24sata, brani se šutnjom. Jelena Brajša se, nakon što je policija pronašla dnevnik u njenoj kući, navodno skoro onesvjestila, nakon čega je  završila u bolnici Rebro gdje je hospitalizirana zbog neuroloških smetnji.

Istraga oko Brajše se sve više steže i uskoro bi mogla završiti u zatvoru, pišu 24sata. Kazna za skrivanje dokaza je do tri godine zatvora. No, kako je Penić zlodjela za koja ga se sumnjiči počinio prije više od šest godina, odvjetnik Silvije Degen je istaknuo: "Prema mom mišljenju, i u ovom, najnovijem slučaju je nastupila zastara."

U razgovoru za karlovački tjednik 7dana Penić je izjavio da on nije pedofil jer su oni stariji od 40 godina. Peniću je 28 godina, a bivšeg kuhara se tereti da je počinio spolne radnje izjednačene sa silovanjem.

Pročitajte više