Branitelj Tomislav Josić: Kako Srbija nakon svega ima obraza slati nam optužnice

U EMISIJI HTV-a "Veterani mira" iz Borovog naselja javila se novinarka koja je razgovarala sa braniteljima koji su prije 20 godina preživjeli strahote u Vukovaru i odvedeni u logore.

Jedan od njih, Tomislav Josić, zgrožen je činjenicom da je Srbija podigla optužnice protiv hrvatskih branitelja. "Kako nakon svega imaju obraza i kako ih nije sram slati nam optužnice. Nakon svega što su učinili", pita se Josić koji je i opisao što se događalo zadnji dan pada Vukovara.

Nisu znali da je Vukovar pao


Josić se sa desetak svojih kolega nalazio u Borovom naselju te su se još uvijek borili, kako je naveo, s ono malo oružja i municije što im je preostalo. "Mi nismo imali pojima da je Vukovar pao. Da su četnici zauzeli Mitnicu, bolnicu, pokušavali smo obraniti grad", kazao je Josić.

"U jednom trenutku četnici su zapalili Borovo-commercea u kojemu se nalazila ratna bolnica. Unutra je bilo 1500 ranjenika i žene i djeca. Pokušavali smo ih što više spasiti, ali kada bi se približavali zgradi, pucali su po nama", rekao je branitelj i dodao kako su na kraju čuli da su četnici sve izvukli.

"Zatim smo dobili informaciju da će spaliti još jednu zgradu u kojoj se nalazi ratna bolnica i u kojoj je bilo više od tisuću ljudi. Uvjet da ne zapale sve te ljude, bio je da se mi predamo. Unutra su bili naši suborci, žene, djeca, rodbina. Nismo mogli dopustiti da sve zapale. I tako smo se predali", zaključio je Josić. 

Pročitajte više