Branitelji dovode Thompsona na veliki prosvjed u centru Zagreba!

"BIT ĆE to socijalni bunt, duhovna obnova, glas protiv progona hrvatskih branitelja i podrška istrazi komunističkih zločina", rekao je Indexu organizator velikog prosvjeda "Stop progonu hrvatskih branitelja" Željko Sačić, koji u subotu na Trgu bana Jelačića planira okupiti seljake, sindikate, branitelje i "sve druge obespravljene građane Hrvatske".

Na prosvjed će doći i Marko Perković Thompson, što će biti prvo njegovo javno pojavljivanje nakon što su se pojavile sumnje da mu je HDZ isplatio pola milijuna eura da ne bi pjevao u kampanji prije izbora 2007. No, Thompson na Trgu neće pjevati već će samo održati govor.

"Danas sam se susreo s Markom i obećao je da će se obratiti prosvjednicima. Skupo je bilo  dovesti cijeli bend, pa smo odlučili da se pojavi kao hrvatski branitelj i održi kraći govor", rekao nam je Sačić, a gostovanje je potvrdio i Thompsonov menadžer Zdravko Barišić.

Matijašević: Neka dođu branitelji, sindikati, seljaci, đaci, studenti, umirovljenici...

Na trg u subotu dolazi i šef Hrvatske udruge sindikata (HUS) Ozren Matijašević. "Branitelji su pitali hoću li sudjelovati, a ja koristim svaku priliku da progovorim o rasapu hrvatskog gospodarstva i padu životnog standarda. Siguran sam da se skup neće pretvoriti u nešto neprimjereno", uvjerava nas sindikalist.

Matijaševića dio sindikalne scene doživljava kao tvrđeg desničara koji u privatnom društvu otvoreno izražava svoje političke stavove, no on tvrdi da će na Trgu govoriti isključivo o sindikalnim temama.

"Želite reći da će različite skupine otupiti oštricu prosvjeda? To se sigurno neće dogoditi! Sretan sam što se stvara sinergija ugroženih skupina, neka dođu branitelji, sindikati, seljaci, đaci, studenti, umirovljenici, nezaposleni i ostali", poziva Matijašević.

"Potrčko" Đakić u kontraofenzivi

Okupljanje koje se najavljuje skoro kao opći narodni ustanak, već ima i skrivene kontraprosvjednike.  Šef HVIDR- e Josip Đakić najavio je da će se u isti sat  sastati šefovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata, ali par kilometara dalje, na Policijskoj akademiji.  Sačić kaže da je Đakić obični potrčko Jadranke Kosor.

"Na njegov skup će doći šačica ljudi. Đakić provodi stranačku stegu, prodao se zbog sitnih materijalnih interesa", optužuje Sačić, koji je subotnje okupljanje već prijavio policiji.

Je li riječ o novom valu nacionalizma, koji se dobro kalemi na sve zemlje u tranziciji kad im padne standard i poveća se vojska nezaposlenih? Da bismo to doznali, trebat ćemo pričekati subotu.

Pročitajte više