Branitelji protiv "60 minuta": To je najobičniji idiotluk!

KOORDINACIJA udruga proizašlih iz Domovinskog rata HZ HB, izdala je priopćenje povodom jučerašnje emisije "60 minuta" koja se emitirala na Federalnoj televiziji. Smatraju kako su nedopustive tvrdnje gostiju o zločinačkoj organizaciji "režima dr. Franje Tuđmana" u RH i vodstva HZ HB i HVO-a.

Drže kako je namjera gostiju "obnoviti novi antifašistički pokret koji bi trebao spriječiti istraživanje komunističkih zločina koji su se događali od 1945. do danas". U emisiji su gostovali novinari Domagoj Margetić, Ivica Đikić i saborski zastupnik IDS-a Damir Kajin.

Oni, stoji dalje u priopćenju, nisu sudjelovali u procesu protiv čelnika HZ HB i HVO-a, budući da nisu imali što konkretno za reći o tom slučaju, jer bi ih u protivnom tužiteljstvo sigurno pozvalo na suđenje u svojstvu svjedoka optužbe.

"Za nas branitelje Hrvatskog vijeća obrane davanje izjava u političkom magazinu '60 minuta' o procesu koji se vodi protiv čelnika HZ HB i HVO-a sada kada je proces završen smatramo naojobičnijim idiotlukom", tvrde iz Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata HZ HB.

Pročitajte više