Branitelji Sadama Huseina žele se sastati s branjenikom na neutralnom mjestu

BRANITELJI Sadama Huseina zatražili su da im se omogući susret s branjenikom na neutralnom mjestu kao što su Švicarska i Austrija, priopćio je u nedjelju jordanski odvjetnik Zyad Kassauneh.

"Branitelji su u pismu predsjedniku Posebnog iračkog suda (TSI) Salemu Chalabiju zatražili da im se omogući susret sa Sadamom Huseinom na neutralnom mjestu", kazao je odvjetnik.

"Zatražili smo od TSI-ja zaštitu za branitelje zbog prijetnja upućenih telefonom ili u propovjedima u iračkim džamijama, kao i prebacivanje našeg branjenika na neutralno mjesto, primjerice u Švicarsku ili Austriju kako bismo se mogli sastati s njime", dodao je.

Branitelji su imenovali iračkog odvjetnika kojega identitet nije poznat, da brani bivšeg diktatora, a braniteljski tim sada ima 21 člana, pošto mu se priključila kći libijskog vođe Gadafija.

Sadam Husein i jedanaest čelnika njegova režima kojima se treba suditi na TSI-ju pojavili su se 1. srpnja pred iračkim sucem koji im je pročitao točke optužnice podignutih protiv njih.

Pročitajte više