Brat Ante Gotovine uz pomoć nepoznatog muškarca ekipi RTL-a oduzeo snimljenu kasetu

ZADARSKA policija potvrdila je da se danas dogodio izgred u Pakoštanima kad je ekipa RTL televizije snimala prilog o policijskoj akciji pretrage kuće jednog od prijatelja Ante Gotovine zbog sumnje da je pomagač odbjeglog generala.

RTL televizija izvijestila je da su dvojica muškaraca od kojih je jedan brat generala Gotovine oduzela kasetu TV ekipi dok je snimala 30-ak metara od kuće Ante Gotovine.

Policija je potvrdila da je ekipi oduzeta kaseta, ali nije imenovala počinitelje, niti mjesto gdje se to dogodilo.

Kako je rečeno u Dežurno-operativnoj službi zadarske Policijske uprave, potankosti o izgredu još nisu poznate, a kad obradi slučaj, policija će podnijeti prijavu protiv počinitelja izgreda prema RTL-ovoj ekipi.

Urednik Informativnog programa RTL-a Robert Tomljenović izjavio je da je oko 14 sati njihova novinarska ekipa "snimala na 30-ak metara od kuće generala Gotovine u Pakoštanima kad su iz kuće izišli Boris Gotovina (brat Ante Gotovine) i još jedan muškarac". "Prišli su novinaru i snimatelju, zaprijetili im fizički da prestanu snimati i da im predaju snimljenu kasetu. Ne želeći nikakav izgred, snimatelj je izvadio kasetu i predao je nepoznatu muškarcu koji ju je uništio i zadržao kod sebe", rekao je Tomljenović.

Dodao je da je TV-ekipa slučaj prijavila zadarskoj policiji te naveo kako očekuje da se nešto poduzme jer se "novinari sve češće onemogućuju u radu i u obavljanju radnog zadatka".

Pročitajte više