Brat ministra Primorca ipak neće na čelo splitskog suda

PREMA TVRDNJAMA današnje "Slobodne Dalmacije" Damir Primorac, sudac Županijskog suda u Splitu i brat ministra Dragana Primorca, po svemu sudeći neće uspjeti u svom naumu da postane predsjednikom splitskog Županijskog suda.

Kao razlog za to se navodi da je kandidatura ministrovog brata negativno primljena ne samo u splitskim pravosudnim krugovima, nego i u Banskim dvorima, gdje je zaključeno da bi izbor Damira Primorca nanio više štete nego koristi u predstoječoj kampanji vladajuće stranke za Sabor.

Damiru Primorcu su, inače, splitski pravosudni krugovi najviše zamjerali relativnu mladost i neiskustvo u odnosu na etabliranije protukandidate - Sovjetku Režić i Amaru Trgo - kao i niske ocjene, odnosno veliki broj predmeta koji je pao u zastaru.

Ipak, prema navodima "Slobodne Dalmacije", ključna je bilo intenzivno Primorčevo lobiranje koje mu se vratilo u glavu, s obzirom da je u neugodan položaj dovelo ne samo brata nego i Sanaderovu vladu.

Naime, Primorčev izbor bi sa sobom doveo optužbe za nepotizam i neprimjeren utjecaj izvršne na sudsku vlast, ali i predstavljao jasan znak da od nekih bitnijih pomaka na području pravosuđa - koje predstavlja jedan od najtežih problema današnje Hrvatske - neće biti.

R.R.

Pročitajte više