Bristvički župnik pištoljem prijetio mještaninu Murtera

FRANJEVAČKOM svećeniku i župniku župe Bristvica fra Anti Šiloviću policija je oduzela pušku i pištolj jer je pištoljem prijetio ubojstvom Dragi Kulušiću iz Murtera. Šilović je otprije poznat javnosti, osobito po svojim političkim istupima, no, čini se da neki mještani župa u kojima fra Ante djeluje vole svoga župnika.

Incident se dogodio prije nekoliko dana kada je fra Ante došao u posjetu vjernici Almi Petrović, koju obilazi tri puta tjedno. Kako piše Jutarnji list, te večeri se fra Ante automobilom dovezao do kuće Alme Petrović, nakon čega je počeo vikati i psovati na Kulušića jer je ostavio oko 500 kilograma maslina da se suše na putu koji dijelom pripada gđi. Petrović.

Osim vike i psovanja, te župnikovih pogrdnih riječi "četnici, kurve i lopovi" upućenih Kulušiću, došlo je do svađe nakon čega je župnik izvadio pištolj i repetirao ga prijeteći Kulušiću. Na to je Kulušićev maloljetni sin uvukao oca u kuću, a incident je dobio epilog na policiji koja je nakon svega fra Anti oduzela pušku i pištolj.

Mještani Bristvice pamte fra Antu po njegovim oštrim političkim propovijedima, a široj je javnosti poznat i po pismu upućenom kardinalu Bozaniću kojim ga je prozvao suodgovornim za pobjedu SDP-a na izborima početkom 2000. godine.

Na posljednjim lokalnim izborima u svibnju ove godine bristvički je župnik tijekom nedjeljne mise vjernicima poručio da glasaju za HDZ jer niti jedna druga stranka neće htjeti izgraditi spomenik blaženom Alojziju Stepincu, čime je na dan izbora prekršio izbornu šutnju.

No, čini se da neki mještani trogirskog područja na kojem župnik Šilović djeluje, ipak razumiju svoga fra Antu.

Kažu da razumiju to što župnik ima pištolj jer je prije nekog vremena nepoznati lopov provalio u župni dvor i ukrao neke predmete. Vjernici ga osobito vole jer je u Bristvici uredio crkvu, popravio mrtvačnicu i uredio groblje, a i njegove mise su znatno posjećene.

(Foto: Jutarnji list)

Pročitajte više