Britanac švercao cigarete, šestero ilegalaca pokušalo prijeći granicu

DJELATNICI PU vukovarsko-srijemske su tijekom noći i jučerašnjeg dana imali "pune ruke posla" na državnoj granici - u nezakonitom prelasku su zatekli šest srpskih ilegalaca, a na Bajakovu su zaplijenili 480 kutija cigareta.

Tijekom protekle noći, u blizini Lipovca, policijski službenici PU vukovarsko-srijemske, zatekli su pri nezakonitom prelasku državne granice šest državljanina Srbije. Protiv njih je podnesen zahtjev za pokretanjem prekršajnog postupka, izvijestila je policija.

Britanac švercao cigarete

Jučer u 18 sati, na graničnom prijelazu Bajakovo, pri ulazu u Hrvatsku, djelatnici carine su u suradnji s policijskim službenicima PU vukovarsko-srijemske kontrolirali osobni automobil, registracijskih oznaka Velike Britanije, kojim je upravljao 34-godišnji Britanac.

Pregledom vozila, kod vozača je pronađeno skriveno 480 kutija cigareta Memphis, koje su oduzete, a nakon provedenog carinskog prekršajnog postupka, navedeni je uhićen, te je nad njim provedena kriminalistička obrada kojom je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Izbjegavanje carinskog nadzora, zbog kojeg slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima, izvijestila je PU vukovarsko-srijemska.

I.M.

Pročitajte više