Britanac ubio susjedu da bi osvetio golubove

BRITANCI su poznati po svojoj velikoj ljubavi prema životinjama, koja ponekad poprima patološke oblike te se odražava u bezobzirnom nasilju prema pripadnicima vlastite vrste.

Jedan od takvih primjera je slučaj Michaela Stocktona, 44-godišnjeg stanovnika mjesta Audley u pokrajini Staffordshire, kojemu je suđeno pod optužbom da je u lipnju prošle godine iz lovačke puške ustrijelio svoju susjedu, 48-godišnju Susan Randel.

Stocktona porota oslobodila optužbe za ubojstvo, ali je proglašen krivim i osuđen na osam godina zatvora zbog ubojstva na mah.

Stocktona je optužnica teretila da je jedne noći, nakon što se opio, naoružan puškom provalio u Rondelinu kuću i ustrijelio je u kuhinji. Iako je trenutku ubojstva Susan Rondel bila pod policijskom istragom zbog zločina vezanih uz drogu, istraga je utvrdila da je motiv bio u višemjesečnoj eskalaciji neprijateljstva između dvoje susjeda.

Stockton je vjerovao da mu je Rondelova podmetnula požar prilikom čega je izgorio golubarnik s 50 njegovih golubova. Randelova je, pak, Stocktona optuživala za trovanje svoje mačke.

D.A.

Pročitajte više