Britanija: Javnost dvoji oko buduće uloga princa Charlesa

Britanski prijestolonasljednik princ Charles dobio je podršku za zaruke s dugogodišnjom ljubavnicom Camillom Parker Bowles, ali još mora uvjeriti javnost zašto bi jednoga dana baš on bio kralj, pokazalo je ispitivanje javnog mnijenja objavljeno u petak.

Dvije trećine Britanaca prihvaća Charlesov plan da se oženi Camillom koja mu je bila ljubavnica i tijekom burnoga braka s princezom Dianom, objavio je Daily Telegraph rezultate ankete koju je proveo YouGov.

No tanka većina želi i da monarhija preskoči jednu generaciju te da kraljica Elizabeta nakon smrti ili abdikacije krunu preda svome 22-godišnjem unuku princu Williamu.

"Ne može se opet oženiti i naslijediti krunu", napisao je nekadašnji Dianin batler Paul Burrell u Daily Mirroru. "Charles bi se morao odreći toga prava i omogućiti princu Williamu da postane prijestolonasljednik".

Promatrači kažu da Charlesu (56) to ne pada na pamet jer bi takav potez poremetio višestoljetnu tradiciju da krunu naslijedi kraljev ili kraljičin prvorođeni sin.

(Hina) xvm ydv

Pročitajte više