Britanija: Obučavat ćemo više ukrajinskih vojnika, Engleska je puna Vikinga

Foto: EPA

BRITANSKI ministar obrane Ben Wallace rekao je danas da Britanija namjerava obučavati više ukrajinskih vojnika nego što je isprva planirano.

Na pitanje može li Ujedinjeno Kraljevstvo obučiti više ukrajinskih vojnika od planiranih 10.000 do listopada, rekao je: "Mislim da smo predani tome da idemo dalje od toga. Obučavat ćemo više ljudi i kroz dulji period."

Na konferenciji za novinare u Kopenhagenu, koja je održana nakon međunarodne konferencije o pružanju pomoći Ukrajini, kazao je kako je sada jasno da će više zemalja podržati napore Ujedinjenog Kraljevstva pri obuci ukrajinskih snaga, piše CNN.

"Sada u Engleskoj imamo jako puno Vikinga"

"Švedska šalje značajan broj vojnika, Norveška je na konferenciji objavila da će i ona poslati neke. Danska ih šalje 130, Finska također šalje vojnike. Sada u Engleskoj imamo jako puno Vikinga. Tako je bilo i prije nekoliko stotina godina, ali tada nije slutilo na dobro. Sad se nekako ponavlja, ali na drugačiji način. Izgleda da će veći dio obuke biti nordijski", rekao je Wallace.

Ukrajinski ministar obrane Oleksij Reznikov istaknuo je na konferenciji koliko je važna održiva i kontinuirana potpora Ukrajini jer nijedna zemlja nema beskrajna skladišta.

"Zato moramo komunicirati... Moramo uložiti novac u proizvodnju, naprimjer u Slovačkoj, Češkoj, Latviji ili Litvi, kako bismo proširili kapacitete", rekao je.

Pročitajte više