Britanka: Slučajno sam ubola dečka u vrat. Zatim sam ga izbola u srce da ga utišam

Foto: Facebook/Shaye Groves

BRITANKA optužena za ubojstvo svog dečka rekla je tijekom suđenja da ga je slučajno izbola nožem u vrat. Kazala je da je zapravo htjela zgrabiti kutiju s novcem koja je stajala pokraj kreveta. Shaye Groves (27) se sudi zbog ubojstva Frankija Fitzgeralda (25) u srpnju prošle godine u njezinom domu u Havantu. Sveukupno ga je izbola 22 puta.

Uplakana 27-godišnjakinja je danas ispričala porotnicima kako ju je Fitzgerald tijekom svađe uhvatio za vrat te nije mogla ni disati ni vrištati. Dodala je da ga je slučajno ubola nožem u vrat, a zatim mu zarila nož u srce kako bi ga utišala, piše Daily Mail.

"Htjela sam zaustaviti to hroptanje"

Tijekom suđenja se otkrilo da je Groves nakon ubojstva nazvala prijateljicu i smijala se, a zatim smislila alibi za sebe prema savjetima kriminalističkih dokumentaraca koji se baziraju na istinitim događajima. Optuženica toliko voli takve vrste emisija da je na zidu svoje spavaće sobe uokvirila portrete ozloglašenih serijskih ubojica, uključujući Teda Bundyja i Jeffreya Dahmera.

"Kada me uhvatio za vrat, nisam mogla disati. Imao je čudan pogled. Shvatila sam da me neće pustiti, bojala sam se za život. Htjela sam zgrabiti kutiju s police i udariti ga, ali sam slučajno primila nož", ispričala je Groves na sudu.

"Došao je do zida i polako pao na pod. Iz vrata su mu izlazili mjehurići. Prsa mu se nisu micala, samo se čuo čudan zvuk. Shvatila sam da sam ga ubila. Htjela sam zaustaviti to hroptanje. Stavila sam ruku na njegov vrat, ali nije prestalo pa sam ga izbola nožem u srce", dodala je.

"Imam nož u ladici pored kreveta"

Porotnicima su pokazane prijeteće poruke koje je Fitzgerald slao optuženoj u kojima joj je pisao što će joj napraviti ako ga prevari. Groves je nakon toga svojim prijateljicama napisala da će zgrabiti sve što joj dođe pod ruku ako on postane nasilan.

"Imam nož u ladici pored kreveta", navela je u poruci.

Obdukcija je pokazala da je Fitzgerald imao 22 ubodne rane, od kojih su tri bile na predjelu vrata, a 19 na području prsnog koša. 27-godišnjakinja je na sudu rekla kako se ne radi o ubojstvu jer je djelovala u samoobrani.

Pročitajte više