Britanka u Španjolskoj ugušila dvoje djece, otac ubijenih najtraženiji zločinac u Engleskoj

BRITANKA je u poznatom španjolskom turističkom gradu Lloret de Maru noć provela u pritvoru zbog sumnje da je ubila svoje dvoje djece, jednogodišnjeg dječaka Daniela Smitha i petogodišnju djevojčicu Rebeccu Smith.

Španjolski mediji pišu kako je 43-godišnja majka Lianne Smith, koja ima psihičkih problema, priznala da je sa plastičnom vrećicom ugušila svoje dvoje djece. Mrtva tijela djece pronađena su jučer popodne u hotelskoj sobi.

Sama se prijavila policiji

Sama Lianne je došla na recepciju hotela Miramar oko 15 sati i tražila hitnu pomoć. U njezinu sobu je tada došla policija te su zatekli stravičan prizor. Majka je, nakon što ju je ispitala policija te im je pomogla u rekonstrukciji cijele situacije, oko 18.30 sati odvedena iz hotela, piše Daily Mail.

Tijela ubijene djece prebačena su na Medicinski institut u Gironi gdje će danas biti obavljena obdukcija. Lianne će se danas ili sutra pojaviti pred sucem. Britanka je u hotel došla u subotu te je uplatila sobu za četiri dana smještaja.

Otac jedan od najtraženijih britanskih zločinaca

Otac dvoje zadavljene djece, 45-godišnji Martin Smith, je u petak uhićen u Barceloni nakon što je dvije godine bježao pravdi te je bio jedan od najtraženijih zločinaca u Velikoj Britaniji. Danas se Smith pojavio pred sudom kako bi se branio od optužbi za silovanje djece.

Lianne Smith je djecu navodno zadavila plastičnom vrećicom zbog straha da će joj ih vlasti oduzeti. Martin Smith se mora braniti od 13 optužbi zbog seksualnog prijestupa i bježanja policiji. Muškarac je djevojku mlađu od 16 godina seksualno napastovao od 30. travnja 1995. godine do 29. travnja 2005. godine. Sud mu je odredio ostanak u pritvoru. Navodno je malena obitelj 2008. godine pobjegla iz Velike Britanije i nastanila se u Španjolskoj.

Pročitajte više