Britanska studentica u Miamiju "pala" sa 13 kilograma kokaina

BRITANSKOJ tinejdžerici koja je pokušala s Jamajke prošvercati kokain u SAD prijeti 15 godina zatvorske kazne, piše The Miami Herald.

Ayesha Olivia Niles, 18-godišnja studentica iz Londona, prošli je petak uhvaćena na Floridi, u međunarodnoj zračnoj luci u Miamiju. Oko 13 kilograma kokaina vrhunske kvalitete prenosila je u dvije torbe, a droga je bila skrivena unutar 24 kutije mješavine za pečenje kolača.

Tinejdžerka je negirala namjeru krijumčarenja i rekla kako nije znala što prenosi te da je sumnjala da je upletena u nezakonitu aktivnost, no to nikome nije rekla.

Kada je prije tjedan dana uhićena, imala je 17 godina, a 18 je navršila tri dana kasnije dok je bila u pritvoru u zatvoru za maloljetnike.

Na Floridi krijumčari droge mogu biti osuđeni na doživotnu zatvorsku kaznu, a tužitelji u ovom slučaju naveli su kako će se Oliviji, u slučaju da se protiv nje podigne optužnica za krijumčarenje i unošenje droge u zemlju, suditi kao odrasloj te  bi u tom slučaju mogla dobiti težu kaznu, i u zatvoru provesti minimalno 15 godina.

Policija iz Miamija kaže da je jako rijetko da tako mlada osoba pokuša prenijeti toliku količinu droge u zračnoj luci.

Pročitajte više