Britanski magazin Economist ponovno napao Berlusconija

BRITANSKI magazin Economist ponovno je napao u četvrtak talijanskog premijera Silvija Berlusconija izazvavši ga da odgovori na niz pitanja u svezi sa svojim poslovanjem tijekom posljednjih 30 godina.

U svojoj kampanji protiv talijanskog čelnika, Economist je poslao Berlusconiju dosje u kojem se u potankosti navode optužbe protiv njega za mito i optužio ga je da zloupotrebljava svoje političke ovlasti kako bi izbjegao pravdu.

Berlusconijev glasnogovornik rekao je novinarima da premijer nije imao vremena pročitati Economist i dodao je da će ga pročitati njegovi odvjetnici.

Berlusconi već tuži taj britanski magazin za članak pod nazivom "Zašto Silvio Berlusconi nije podoban da predvodi Italiju" koji je objavljen prije njegove velike pobjede na općim izborima 2001.

Posljednji Economistov napad, koji je uslijedio samo mjesec dana nakon što je Italija preuzela rotirajuće predsjedništvo Europske unije, u cijelosti je objavljen na internet stranici tog magazina u četvrtak, a na kioscima će se pojaviti u petak.

"Economist je zabrinut zbog Berlusconija kao sramote za talijanski narod i njegov pravosudni sustav i kao najekstremnijeg europskog slučaja zloupotrebe demokracije od strane jednog kapitalista koji u njoj živi i djeluje", navodi se u uvodniku magazina.

Pročitajte više